hvad er psykoterapi med alternative behandlingsmetoder?Psykoterapi er samtaleterapi. Jeg spørger ind til dit problem i nuet og coacher dig til at blive bevidst om, hvilke følelser, der er forbundet med dit ubehag, og hvor følelsen holder til i kroppen.

Der vil altid være et følelsesmæssigt aspekt. Derfor virker psykoterapi også ved fysiske problemstillinger og sygdomme.


De alternative behandlingsmetoder er Tankefeltterapi/Emotionel FrihedsTeknik (se beskrivelse længere nede), der er fantastisk til at forløse følelsesmæssige blokeringer, og healing, der er en energimæssig hjælp til at få din krop og dit sind til at selv-helbrede.


Jeg anvender også andre teknikker, som hjælper til at forløse problematikker.


HVAD ER FORSKELLEN PÅ EN PSYKOLOG OG EN PSYKOTERAPEUT?

En psykoterapeut tager udgangspunkt i samtalen og fokuserer på at identificere og forløse de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er et problem for klienten. En psykoterapeut har taget en 4-6 årig uddannelse, der bl.a. rummer egenterapi og fokus på personlig udvikling, så psykoterapeuten selv kender virkningen af det, vedkommende arbejder med.


En psykolog har taget en universitetsuddannelse i psykologi og tager også udgangspunkt i samtalen. Psykologen er uddannet til at stille diagnoser og til at arbejde med sværere sindslidelser. Psykologerne specialiserer sig inden for bestemte områder. Det er ikke et krav at en psykolog gennemgår egenterapi.


Man kan kan sige, at psykologen er som ingeniøren, og psykoterapeuten er som håndværkeren.


HJÆLPER TERAPI?

Ja - det gør det, hvis du sørger for at vælge en terapiform, hvor kropsterapi indgår - f.eks. Tankefeltterapi og Emotionel FrihedsTeknik. Det er effektivt og har en virkning med det samme. Forudsætningen er, at du skal være indstillet på at kigge indad og tage hånd om dit eget liv. Jeg hjælper dig.


MAN SKAL VEL HAVE EN MASSE SESSIONER?

Nej, slet ikke. Meget kan forløses på 2-5 besøg.


Ved sygdomme og fysiske problemstillinger vil jeg lave en META-analyse for at undersøge, hvad der kan være årsagen til, at du har symptomet/sygdommen.


Terapi kan sagtens foregå online via video.